Äggfria våfflor

Ägg är verkligen en helt onödig ingrediens i våfflor, vem vill ha sega maffiga våfflor när spröda och krispiga är så mycket godare. Det glutenfria mjölet är ju bra på det sättet, inget segt gluten som kan sabba våfflorna. Om du vill äta riktigt goda våfflor ska du därför skippa både vetemjölet och äggen. Köp ett paket glutenfritt mjök (resten kan du använda till smulpaj) och sätt igång! Notera att receptet innehåller vispad grädde, vispa en vanlig trea grädde och använd resten till våfflorna när de klara.

3 dl vispad grädde
3 dl glutenfritt mjöl
2 dl mjölk
1 dl kallt vatten
1 tsk salt

Vispa grädden, mät upp 3 dl och häll i en bunka, blanda ner mjöl, mjölk och vatten samt saltet. Låt stå och svälla i 5 minuter, värm under tiden upp våffeljärnet. Använd rikligt med smör (som är bättre än margarin till våfflor) och grädda. Ät med grädde och sylt.

Notera: Konsistensen ska INTE vara tunn som pannkakssmet, utan tjockare. Smeten ska inte vara rinnig, utan precis mellan att vara rinnig och trögflytande. Blanda ner mer mjöl/vatten om det behövs.

Tips, blanda ner lite kakao i smeten och du får chokladvåfflor!


RSS 2.0