Scones, utan gluten och ägg
Om du har 15 minuter över någon morgon, baka några scones. Snabbt går det och enkelt är det. Egentligen ska det vara grahamsmjöl och vetemjöl i receptet. Jag har i det här receptet bytt ut grahamsmjölet mot fiberberikat glutenfritt mjöl.
Ca 10-12 stycken
3 dl fiberberikat glutenfritt mjöl
4 dl glutenfritt mjöl
1 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
3 krm salt
100 g smör
4 dl mjölk eller allra helst filmjölk
Värm ugnen till 225 grader.
Ha alla torra ingredienser i en bunke
Smält smöret
Blanda i mjölken/filmjölken i en andra bunke, blanda i fiberhusken och låt stå i någon minut, blanda sedan i den smälta smöret och de torra ingredienserna.
Blanda ihop till en deg
Ta upp degen och arbeta den lätt på ett mjölat bakbord.
Dela i 10-12 delar, lägg på en plåt och in i ugnen i ca 10 minuter,
Servera sconsen varma när de kommer direkt från ugnen, ät med lätt vispad grädde och en god marmelad
Ca 10-12 stycken
3 dl fiberberikat glutenfritt mjöl
4 dl glutenfritt mjöl
1 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
3 krm salt
100 g smör
4 dl mjölk eller allra helst filmjölk
Värm ugnen till 225 grader.
Ha alla torra ingredienser i en bunke
Smält smöret
Blanda i mjölken/filmjölken i en andra bunke, blanda i fiberhusken och låt stå i någon minut, blanda sedan i den smälta smöret och de torra ingredienserna.
Blanda ihop till en deg
Ta upp degen och arbeta den lätt på ett mjölat bakbord.
Dela i 10-12 delar, lägg på en plåt och in i ugnen i ca 10 minuter,
Servera sconsen varma när de kommer direkt från ugnen, ät med lätt vispad grädde och en god marmelad