Köttbullar

Köttbullar och lamm är måsten för mig på påskbordet. Ägg och sill är ju onödigt. I år kommer jag dessutom att göra en smörgåstårta.

Men köttbullar skulle vi tala om här. Köttbullar var den första maträtt jag lärde mig göra helt själv. Jag har sedan spridit receptet över hela världen via mina vänner och nu lägger jag ut det här.


1 kg köttfärs, 50 % fläsk och 50 % nöt
2 dl vispgrädde
2 till 4 msk potatismjöl
salt och vitpeppar
Smör att steka i.

Blanda ner köttfärsen och grädden i en skål, häll sedan ned potatismjöl så du kan rulla fina små bullar. Du får känna dig fram med mängden potatismjöl, gillar du fasta bullar tar du mer, gillar du mjuka tar du mindre. Du kommer använda allt från 2-4 msk ungefär.
Tänk på att fukta händerna med vatten när du ska rullar köttbullarna, då blir de fina i formen.
Stek i smör i stekpanna och låt efterkoka i kastrull eller i 75 grader i ugnen i nån minut då köttbullarna innehåller fläsk som inte kan ätas rött. Fördelen med kastrull är att du där tar till vara på såsen lättare.


RSS 2.0