Semlor

Då semlor av någon konstig estetisk anledning måste penslas med ägg (dumt dumt dumt) så är mitt bästa tips att baka egna eller att specialbeställa utan pensling hos bagaren. Jag har aldrig blivit nekad en specielbeställning om jag säger så. Tycker rent allmänt att bagerier och konditorier blivit mycket bättre på att veta vad de har i sina saker.

Men, så är det mandelmassan då. Jag är allergisk mot den med. För något år sedan tillverkade jag mandelfri mandelmassa enligt konstens alla regler, men helt ärligt nu, har man vuxit upp utan detta klet i semlorna så smakar de bättre utan.  Istället brukar jag fylla med en god klick sylt. Mycket godare.

Mandelfri mandelmassa


500 g mannagryn
500 g florsocker
1 ½ dl flytande margarin
1 dl mjölk

Någon droppe bittermandelessens

Blanda allt utom mjölk i matberedarens skål
Häll i mjölken medan mixern arbetar
Massan är färdig när den är slät och smidig

 


RSS 2.0