Glutenfritt bönbröd

ca 12 dl grovt glutenfritt mjöl
1 msk fiberhusk
1 msk ljus sirap
1/2 dl rapsolja
2 tsk salt
1 pkt jäst
4 1/2 dl vatten
250 g färdigkokta bönor (jag använder kidneybönor)

Mixa bönorna med 2 dl vatten i mixer eller med mixerstav tills det blir en tunn vätska. Tillsätt resten av vattnet så att det tillsammans blir 7 dl degvätska.

Lägg i fiberhusken och låt svälla i 5 minuter. Värm till fingervarmt och smula ner jästen och var säker på att den smälter.

Tillsätt salt, olja, sirap, och ca 8 dl mjöl. Arbeta in resten av mjölet efter hand. Arbeta degen med trägaffel tills den släpper från bunkens kanter. 

Häll ut degen på mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Dela degen i två delar och rulla dem till längder. Skär varje längd i 6 delar och rulla till 12 bullar. Skåra ev bullarna med vass kniv. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

Jäs övertäckt i ca 45 minuter. 5. Sätt ugnen på 225°C. 
Grädda i ca 15 minuter mitt i ugnen.

image19

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0