Mmmm Moussetårta

Mousse inneåller traditionellt mycket ägg. Men här kommer ett smarrigt recept jag hittade i Aftonbladet på hallonmoussetårta med champange.

Du behöver:

500 g hallonpuré

250 g socker

Skal av 1 citron

6 dl vispad grädde

3 dl matlagningsyoghurt

1 dl champagne

8 gelatinblad


Gör så här:

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda hallonpurén med socker, citronskal och yoghurt.

2. Häll vattnet av gelatinbladen och tillsätt cirka 2 msk av hallonblandningen, smält bladen på svag värme eller helst i mikron.

3. Tillsätt alla ingredienserna och vänd försiktigt ihop blandningen till en slät smet, fyll smeten i en 24 cm form/tårtring och frys in tårtan.

4. Lossa tårtan från ringen medan den är fryst, så får du kanterna raka och fina. Tårtan tinar i kyl på cirka 3 timmar. Dekorera med fina bär och blommor.

image8

Kommentarer
Postat av: Paola

Hej!

Tårtan ser jättegod ut, jag bara undrar för hur många personer receptet är på?

Mvh.

Paola

2010-10-07 @ 18:06:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0