Smulpaj

Ofta blir det bättre småkakor, smulpajer och våfflor med glutenfritt mjöl än med vanligt vetemjöl. Orsaken är såklart avsaknaden av det sega proteinet gluten. Jag rekomenderar därför verkligen att du, som tål vanligt vetemjöl, provar på att baka med glutenfritt mjöl.

När det gäller vaniljsås är det svårt för oss äggallergiker att göra vår egen från grunden. Men sedan många år är Marsansås som du köper i affären äggfri. Glutenfri är den också, även om den innehåller laktos. Om du är laktoskänslig, eller vegan rekomenderar jag varmt TofuLines vaniljglass som verkligen verkligen är kanongod! Vi köper den ständigt här hemma, trots att vi tål laktos.

Här kommer ett recept på glutenfri smulpaj, välj valfria bär/frukter till.

2,5 dl glutenfritt mjöl
100 g smör eller margarin
1 dl socker

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 - 225°C.
2. Lägg mjöl och socker i en bunke. Smula fettet med fingrarna i mixen eller använd en kniv eller gaffel. Håll på tills det blir en grynig massa.
3. Lägg önskad fyllning på ett ugnssäkert fat eller form. Strö över smuldegen.
4. Grädda i 15-20 minuter.
5. Servera med vaniljsås eller glass

image6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0