Semlor
Men, så är det mandelmassan då. Jag är allergisk mot den med. För något år sedan tillverkade jag mandelfri mandelmassa enligt konstens alla regler, men helt ärligt nu, har man vuxit upp utan detta klet i semlorna så smakar de bättre utan. Istället brukar jag fylla med en god klick sylt. Mycket godare.
Mandelfri mandelmassa
500 g mannagryn
500 g florsocker
1 ½ dl flytande margarin
1 dl mjölk
Någon droppe bittermandelessens
Blanda allt utom mjölk i matberedarens skål
Häll i mjölken medan mixern arbetar
Massan är färdig när den är slät och smidig
Jag brukar köra på chokladmousse eller marsankräm istället för mandel :)
Men aldrig hört talas om att brödet är penslat med ägg?
Vilka guldgruvor man kan trilla ner i då man letar recept! Jag har varit äggallergiker hela mitt nästan 28-åriga liv, men det är först nu jag har börjat baka mer invecklade saker än kokosbollar. Du har ju en massa fina recept här! :)
Tusen tack för berömmet, och vilka bra tips!
Hej! Vilken fin blogg du har!
Jag har väldigt många olika allergier själv blandannat ägg och mandel, vilket jag helt förstår det problem med semlorna. Jag brukar göra så att jag bakar egna bullar, sen brukar jag gröpa ur lite av degen blanda med ovispad grädde och lägga i det istället för mandelmassa. Detta blir faktiskt väldigt gott! :)