Semlor

Då semlor av någon konstig estetisk anledning måste penslas med ägg (dumt dumt dumt) så är mitt bästa tips att baka egna eller att specialbeställa utan pensling hos bagaren. Jag har aldrig blivit nekad en specielbeställning om jag säger så. Tycker rent allmänt att bagerier och konditorier blivit mycket bättre på att veta vad de har i sina saker.

Men, så är det mandelmassan då. Jag är allergisk mot den med. För något år sedan tillverkade jag mandelfri mandelmassa enligt konstens alla regler, men helt ärligt nu, har man vuxit upp utan detta klet i semlorna så smakar de bättre utan.  Istället brukar jag fylla med en god klick sylt. Mycket godare.

Mandelfri mandelmassa


500 g mannagryn
500 g florsocker
1 ½ dl flytande margarin
1 dl mjölk

Någon droppe bittermandelessens

Blanda allt utom mjölk i matberedarens skål
Häll i mjölken medan mixern arbetar
Massan är färdig när den är slät och smidig

 


Kommentarer
Postat av: Linda

Jag brukar köra på chokladmousse eller marsankräm istället för mandel :)

Men aldrig hört talas om att brödet är penslat med ägg?

2011-02-06 @ 11:42:55
URL: http://odeparkbypass.blogg.se/
Postat av: Nina

Vilka guldgruvor man kan trilla ner i då man letar recept! Jag har varit äggallergiker hela mitt nästan 28-åriga liv, men det är först nu jag har börjat baka mer invecklade saker än kokosbollar. Du har ju en massa fina recept här! :)

2011-02-17 @ 23:02:02
URL: http://niinuli.blogspot.com/
Postat av: Marika på Odlingspyssel

Tusen tack för berömmet, och vilka bra tips!

2011-04-22 @ 08:48:18
URL: http://odlingspyssel.blogg.se/
Postat av: Jessica

Hej! Vilken fin blogg du har!

Jag har väldigt många olika allergier själv blandannat ägg och mandel, vilket jag helt förstår det problem med semlorna. Jag brukar göra så att jag bakar egna bullar, sen brukar jag gröpa ur lite av degen blanda med ovispad grädde och lägga i det istället för mandelmassa. Detta blir faktiskt väldigt gott! :)

2011-10-07 @ 15:35:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0