Äggfria maränger
Jag vet att många inte lyckas med det här receptet, och att det blir mer utflytna kakor och inte fluffiga maränger. Därför hänvisar jag inte längre till det här receptet utan till att köpa en mix från Angel Foods.
Ingredienser till 25 maränger
2,5 dl florsocker
1 dl vatten
4 st gelatinblad
1. Sätt ugnen på 125°. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka ihop till en tjock sockerlag, ca 5 min. Lägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten.
2. Lyft upp gelatinbladen och smält dem direkt i den varma sockerlagen. Vispa med elvisp ca 6-8 min tills det blir en seg massa.
3. Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka med hjälp av två skedar ut smeten. Eller spritsa ut smeten med en sprits. Grädda 35-45 min. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar med ugnsluckan på glänt.
Marängerna borde gå bra att både smaksätta och färgsätta efter tycke och smak.
Ingredienser till 25 maränger
2,5 dl florsocker
1 dl vatten
4 st gelatinblad
1. Sätt ugnen på 125°. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka ihop till en tjock sockerlag, ca 5 min. Lägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten.
2. Lyft upp gelatinbladen och smält dem direkt i den varma sockerlagen. Vispa med elvisp ca 6-8 min tills det blir en seg massa.
3. Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka med hjälp av två skedar ut smeten. Eller spritsa ut smeten med en sprits. Grädda 35-45 min. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar med ugnsluckan på glänt.
Marängerna borde gå bra att både smaksätta och färgsätta efter tycke och smak.

Kommentarer
Postat av: Maria
Det står att det går att köpa äggfria maränger...Var finns dom,vilket märke?
Mvh Maria
Postat av: Angelica
Hej!
Jag har prövat detta receptet fem gånger nu, men har alldrig lyckats få dom lika fina som dina. Mina sprider sig och flyter ut samt att allt inuti flyter ut. Så de blir hårda ihåliga skal med en stor pöl av socker runt. har du några tips, dina blev så fina och perfeckta.
MVH,
Angelica
Postat av: Madeleine
Har också testat nu och dom var verkligen svårspritsade för smeten blev så hård, sen var dom så fina på plåten innan dom åkte in i ugnen. Då rann dom ut till stora fula pölar bara :( 3-åriga sonen blev verkligen besviken!
Postat av: Marika på Odlingspyssel
Hej,
De äggfria marängerna som finns att köpa är flera olika märken. Jag brukar oftast hitta "Va Gott".
Trackback