Kanelhjärtan

Mycket god kaka som kan bakas året runt.

Om du inte känner för att kavla deg och ta ut hjärtmått, rulla degen till en rulle och skär av lämpliga kanelkakor istället.

 6 dl glutenfritt mjöl
2 tsk No egg utblandat i 2 msk vatten
250 gram smör
1 msk vaniljsocker
4 msk (ekologiskt) rörsocker

 Sätt på ugnen på 200 grader Blanda mjöl vaniljsocker och socker i en bunke, tillsätt äggersättningen och det rumstempererade smöret. Blanda ihop till en deg. Ställ degen i kylskåp i en timme. Tag fram degen lite i taget, kavla den tunt, 3-4 mm, på lätt mjölat bakbord. Tag ut hjärtan med mått. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Pensla kakorna med smör och strö över en blandning av rörsocker och kanel. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min.

image27

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0