Kladdkaka utan ägg
Kladdkakor är snabbbakat och väldigt gott. Även äggallergiker och veganer förtjänar att få mumsa på denna goda kaka.
150 grader i 35-40 minuter
2,5 dl. socker
50 gr. rumsvarmt smör eller margarin
2.5 dl. glutenfritt mjöl eller vetemjöl
1 tsk. bakpulver
4 msk. kakao
1 tsk. vaniljsocker
1 krm. salt
1,5 dl. mjölk
1. Vispa socker och smör/margarin poröst med 1 msk. mjölk.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken.
3. Vispa i minst 2 minuter.
4. Häll smeten i en smord och bröad form.
5. När kakan ser färdig ut i kanterna brukar den vara mumsigt kladdig i mitten. Servera med glass eller vispad grädde.

150 grader i 35-40 minuter
2,5 dl. socker
50 gr. rumsvarmt smör eller margarin
2.5 dl. glutenfritt mjöl eller vetemjöl
1 tsk. bakpulver
4 msk. kakao
1 tsk. vaniljsocker
1 krm. salt
1,5 dl. mjölk
1. Vispa socker och smör/margarin poröst med 1 msk. mjölk.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken.
3. Vispa i minst 2 minuter.
4. Häll smeten i en smord och bröad form.
5. När kakan ser färdig ut i kanterna brukar den vara mumsigt kladdig i mitten. Servera med glass eller vispad grädde.

Kommentarer
Trackback