Smörgåstårta
Visst går det bra att göra en smörgåstårta som gluten- och äggallergiker! Det är dock några saker du måste tänka på. Tex är det bra om du rostar brödet innan du gör tårtan, och att du bakar på grovt glutenfritt mjöl. Om du inte har tid/lust/ork att baka själva rekomenderar jag Fria bröds grova skivade limpa. Du får då lägga ihop smörgåsarna på rad, men det gör väl inget eftersom tårtan ändå ska skäras upp. Ibland finns det glutenfri landgång i butiken, fråga din handlare om han/hon vill ta hem åt dig.
Förslag på fyllning:
Alternativ 1
150 g bredbar baconost 150 g strimlad rökt skinka 1 dl krossad avrunnen ananas 1/2 dl lätt creme fraiche 100 g salami 1 röd paprika 1 dl lätt creme fraiche 3/4 dl lättmajonnäs OBS! Kolla att den verkligen är äggfri! 
Förslag på fyllning:
Alternativ 1
Alternativ 2.
Som toppcream rekomenderar jag ägg fri majonäs blandat med cream fraiche. Dekorera med körsbärstomater, sallad, skinka som du rullar ihop till små rosor, persilja, annans, basilika etc efter tycke och smak.

Inspiration från Hemmets journal
Kommentarer
Trackback